Runde tre i Champions League

Tirsdag i denne uge tager vi hul på tredje runde i Champions League. Der venter nogle rigtig spændende kampe, bl.a returnerer Cristiano Ronaldo til Old Trafford for en kort bemærkning.

AEK Athen – Bayern München

Bayern München skal til Grækenland for at se, om de kan spille sig op på førstepladsen i gruppen.

AEK bør ikke volde mægtige Bayern München de store problemer, selvom Bayern kun kommer med en enkelt sejr ud af de seneste fem kampe.

Young Boys – Valencia

Valencia skal en tur til Schweiz for at møde Young Boys. Manchester United har også besøgt Young Boys, og her tog de en sikker 3-0 sejr. Valencia er pisket til at vinde denne kamp for at bevare muligheden for videre avancement.

Ajax – Benfica

Danskerholdet Ajax skal en tur forbi Portugal for at møde Benfica. Ajax kan med en sejr give sig selv store muligheder for avancement. Omvendt kan Benfica med en sejr åbne gruppen helt op igen. Begge hold er rigtig godt kørende for tiden, så der er lagt op til noget af et brag.

AS Roma – CSKA Moskva

AS Roma tager hjemme imod de russiske mestre fra Moskva. Moskva har indtil videre overrasket i dette års Champions League. I en gruppe, som bl.a. tæller giganterne fra Real Madrid, har CSKA lagt sig i spidsen af gruppen. I sidste runde tog CSKA hjemme imod Real Madrid, og denne kamp formåede de at vinde 1-0. Dermed fører russerne gruppen inden kampen i Italien mod AS Roma.

Hoffenheim – Lyon

De tyske værter skal vinde denne kamp for at have mulighed for at komme videre fra gruppespillet. De ligger i øjeblikket sidst med et enkelt point fra 2-2 kampen mod Shakhtar Donetsk. Taber de kampen mod Lyon, ser det mere end almindelig svært ud for de stolte tyskere.

Manchester United – Juventus

Dette må nok betegnes som rundens absolut mest interessante kamp. Det er to traditionsklubber, der her skal op imod hinanden. Der er derudover det lille twist, at Christiano Ronaldo vender tilbage til Old Trafford for første gang, siden han forlod klubben i 2009 til fordel for Real Madrid. Op til denne sæson købte Juventus den store stjerne, som nu altså skal spille mod sin gamle klub i England. United kan med en sejr overtage førstepladsen i gruppen, mens Juventus med en sejr vil kunne sikre sig videre avancement i Champions League.

Real Madrid – Viktoria Plzen

Kriseramte Real Madrid skal op imod de tjekkiske mestre fra Plzen. Real Madrid er uden sejr i de foregående fem kampe og befinder sig i den værste krise i 116 år. Plzen må øjne muligheden for at lave et stort resultat, når spillerne løber på banen i Spanien. Muligheden for at slå Real Madrid på eget græs har nok aldrig været større, end den er i øjeblikket. Skal Plzen fortsat have en rolle at spille i denne gruppe, så skal denne kamp vindes.

Shakhtar Donetsk – Manchester City

City chokerede med et hjemmenederlag til Lyon i åbningskampen i gruppen. De fik hevet en pligtsejr i land mod Hoffenheim og står nu overfor ukrainske Shakhtar. Kampen spilles ikke på Shakhtars normale hjemmebane, og det øger naturligvis muligheden for, at City kan tage sejren. City er naturligvis også storfavoritter i kampen. Sidste gang, de to hold var oppe imod hinanden i Ukraine, tog Shakhtar en overraskende 2-1 sejr. Kan Ukrainerne overraske igen iaften?