Caroline Wozniacki er kronisk syg

For nylig blev det offentliggjort, at den danske tennisspiller Caroline Wozniacki lider af den kroniske gigtsygdom reumatoid artritis. Der er tale om en autoimmun sygdom, som hedder leddegigt på dansk, og den danske tennisstjerne blev diagnosticeret før US Open, men hun valgte at skjule det for omverdenen, til hun var klar til at offentliggøre det ved slutningen af årets WTA sæson. Først og fremmest skulle Wozniacki komme sig over på den triste nyhed om at skulle døje med en kronisk sygdom, og derudover ville hun heller ikke offentliggøre information, som konkurrenterne kunne bruge, før at hun følte sig ovenpå igen.

Efter at den danske tennisspiller røg ud af årets sæsonfinale i WTA Singapore, fortalte Miss Sunshine pressen, at hun lider af sygdommen, hvor kroppens immunsystem opfatter, at ens egen krop ikke har det godt, og derfor går den ind og angriber kroppen. I Wozniackis tilfælde handler det mest om leddene i kroppen.

Selvom der flere gange tidligere har været tale om, at Wozniacki ville lægge ketsjeren på hylden ved et karrierestop, så sætter den kroniske sygdom umiddelbart ikke en stopper for karrieren. Tennisspilleren har været i kontakt med de bedste læger på området, og i dag får hun en indsprøjtning hver anden uge for at kunne leve med sygdommen. Wozniacki nævnte endda, at hun ser muligheder i at blive rollemodel for andre personer, som også er ramt af reumatoid artritis.

Faktisk har Wozniacki haft et af sine bedste år i sin tenniskarriere i 2018. Den danske tennisstjerne startede året ud med at vinde sin første Grand Slam i historien ved at vinde Australian Open i finalen mod Simona Halep. I oktober vandt Wozniacki sin titel nummer 30 i sin tiårige karriere ved at vinde finalen i WTA China Open i Beijing. Her vandt Wozniacki sin tredje titel i historien i 1000-pointsturneringen, som er det tredjehøjeste niveau i WTA-regi kun overgået af sæsonfinalerne og Grand Slams.

I sin tiårige karriere har Wozniacki været i 53 finaler og altså vundet 30 af dem. Ud over at vinde Australian Open i januar og WTA China Open i oktober vandt Wozniacki også Nature Valley International i den engelske by Eastbourne, da hun besejrede Aryna Sabalenka i finalen. I 2018 var Wozniacki også i ASB Classic finalen i Auckland på New Zealand, men her måtte hun se sig slået af Julia Görges.

Ser man bort fra Auckland-turneringen, så lader det til, at Wozniacki er inde i en god stime. Wozniacki vandt Pan Pacifik turneringen i Tokyo i september 2017 og WTA sæsonfinalerne i Singapore i slutningen af oktober 2017, da hun imponerede ved at besejre Venus Williams i finalen. Desværre kunne den danske tennisstjerne ikke forsvare sin titel ved årets turnering i Singapore, selvom at hun spillede fantastisk i en “vind eller forsvind” kamp mod Elina Svitolina.

Her trak Svitolina det længste strå, og det betyder, at Wozniacki nu holder pause indtil december, før hun begynder med træningen frem mod Auckland, hvor hun forhåbentligt når til finalen på ny. Efter Auckland venter Australian Open, hvor Wozniacki skal op og forsvare sin Grand Slam titel fra 2018. Der er altså ingen tvivl om, at 2018 har været den danske tennisspillers hidtil bedste tennis-år, og set i bakspejlet er hendes triumfer endnu mere imponerende med den nye information om hendes kroniske sygdom i mente. Godt klaret Caroline!